måndag 11 april 2011

Lastpass - en bra lösning för säkra lösenord

När jag läser BT:s artikel om att folk använder för lätta lösenord kan jag inte motstå att slå ett slag för Lastpass. Genom att du skapar ett konto och anger ett huvudlösenord håller tjänsten reda på dina lösenord åt dig, genom att spara dem och fylla i dem automatiskt. All information krypteras, vilket betyder att inte ens Lastpass vet om dina lösenord.

Lastpass tillåter dig att ha komplexa lösenord på alla sajter du använder, och kan automatiskt generera och spara säkra lösenord när du skapar nya konton. Tjänsten fungerar genom ett tillägg som kan laddas ned till de flesta populära webbläsarna. Den kan användas helt konstnadsfritt, men om du som jag väljer att betala lite pengar för premiumversionen får du tillgång till extra tjänster, exempelvis applikationer för Android och Iphone. Skälet till att jag själv betalar för tjänsten är tillägget till utmärkta Android-webbläsaren Dolphin, som gör att jag enkelt kan logga in på alla sajter även från mobilen.

Om du inte är rädd för att låsa in dina lösenord ett lämpligen mycket svårgissat huvudlösenord är Lastpass en utmärkt lösning för att skapa och hålla reda på säkra lösenord.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Asch...såg nu att du också rekommenderade detta briljanta program. Jag som satt säkert en 20 minuter av min arbetstid och skrev i kommentarerna om Lastpass. Men å andra sidan så kan man inte hylla Lastpass för mycket :)

    /Vargen

    SvaraRadera
  2. Fler kommentarer medför kanske att fler skådar ljuset. =) Lastpass är en kanontjänst, inget snack om det.

    SvaraRadera