lördag 2 april 2011

Outhärdliga Windows

Jag startade upp Windows 7 på min minibärbara för första gången på länge ikväll, och ställer mig än en gång frågan varför Windowsversioner skeppas med datorer som uppenbarligen inte mäktar med dem. När jag startar en dator förväntar jag mig att den startar, och det utan att ge intryck av att försöka föda fram en elefant. När jag vill avsluta Windows förväntar jag mig att Windows avslutas, inte att det bara står på skärmen att "Windows avslutas". Och när uppdateringar behöver konfigureras så förväntar jag mig att de konfigureras, inte att datorn ska förbereda konfiguration i oändlighet etc. Jolicloud framstår inte som det ultimata alternativet, men fungerar med mitt udda grafikkort och är en ren njutning att använda i jämförelse med Microsofts missfoster.

Jag hoppas innerligt att Chrome OS får rejält fotfäste på marknaden, och att Ubuntu snart lyckas börja ta marknadsandelar på allvar, för det retar mig när undermåliga och icke ändamålsenliga produkter tillåts regera på marknaden. Det är förstås bara vi konsumenter som kan ändra på detta genom att göra medvetna val.

Vad är din ursäkt för att köra Windows?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Min ursäkt är spel. Annars är det Ubuntu som regerar hemma hos mig :)

    /Vargen

    SvaraRadera
  2. Det kan jag förstå; Linux har en bit kvar på vägen för att bli en framstående spelplattform kan man säga. För min egen del är det tv-spelande som gäller, så jag klarar mig helt utan Windows.

    SvaraRadera