fredag 7 januari 2011

Förvirrat förslag om sammanslagning av C och FP från ungdomsförbunden

Ordförandena för LUF och CUF har skrivit ett gemensamt inlägg på Newsmill med förslaget att slå ihop C och FP för att få en starkare liberal röst i riksdagen. Jag ställer mig skeptisk, likt de flesta andra som har kommenterat förslaget. Partierna har inte varit särskilt duktiga på att driva liberala frågor under regeringstiden, och det finns ingen anledning att tro att det automatiskt skulle bli bättre för att man slår ihop dem. Mer konstruktivt vore att inom respektive parti ha rejäl diskussion om vilka liberala frågor man vill driva, för att över huvud taget ha rätten att kalla sig liberalt.

Det är inte lätt att veta vart man ska vända sig som liberal väljare idag. Miljöpartiet framstår i vissa fall som betydligt mer liberala, exempelvis avseende skolpolitiken och synen på övervakningssamhället, men är inget alternativ så länge en röst på MP innebär en röst på socialistisk politik. Piratpartiet värnar vissa liberala värden, men har svårt att få bort sin enfrågestämpel och har gjort några rejäla blundrar i sin kommunikation med väljarna. Förhoppningsvis blir de mer trovärdiga med Anna Troberg som partiledare.

Liberaldemokraterna är ett embryo till ett nytt liberalt parti, och jag följer med spänning deras utveckling. Att skapa enighet hos socialliberaler och libertarianer kring ett program med potential att attrahera väljare är en diger utmaning som jag önskar dem lycka till med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar